L’Informatiu (Document del mes. Novembre de 2018)

L’Informatiu.

Aquest mes us presentem l’Informatiu, diari municipal que enguany celebra els seus 30 anys d’existència.

L’Arxiu municipal ha començat a digitalitzar les edicions que es van editar en format paper per a posar-les a l’abast de la ciutadania, de moment es poden consultar les edicions publicades entre març de 1988 fins el desembre de l’any 1995 a l’apartat Hemeroteca .

All-focus

ÀREA D’IDENTIFICACIÓ

Codi de referència:       CAT /AMSPM/01/01/01.03.03.03/
Fons:                                    Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
Nivell de descripció:    Sèrie
Títol:                                    L’Informatiu
Data(es):                            1988 – fins l’actualitat

ÀREA DE CONTINGUT I ESTRUCTURA 

Abast i contingut.

Durant els 30 anys de la seva existència la periodicitat, el format, disseny, número de pàgines i continguts ha anat variant, a grans trets es poden destacar els següents períodes o canvis:

  • de març de 1988 a desembre de 1990: periodicitat mensual, format de 8 pàgines amb el blau com a segona tinta.
  • de desembre de 1990 a juny de 1991: després de la moció de censura presentada pels grups municipals de CiU i PSC, que van alternar l’alcaldia durant sis mesos, la capçalera desapareix. Durant aquest període l’Ajuntament edita El Recull, revista d’actualitat perpetuenca.
  • de juny de 1991 a desembre de 1991: Al juny de 1991, coincidint amb una nova constitució del consistori es torna a recuperar el nom de la publicació municipal l’Informatiu.
  • de desembre de 1991 al febrer de 1996: el 23 de desembre de 1991 es va iniciar la periodicitat quinzenal, amb l’edició de 17 de gener de 1992 es va iniciar una nova numeració que es manté fins l’actualitat. Fins l’edició de 27 de març de 1992 no es va incloure a la portada la numeració iniciant-se la seva visibilitat en el número 7.
  • de febrer de 1996 a l’abril de 2002 : a l’edició de 23 de febrer de 1996 es canvia el color de fons blau per un color vermellòs
  • d’abril de 2002 a març de 2004: a partir de l’edició número 244 s’introdueix el primer gran canvi, es conserva el format revista, però s’introdueix el color, s’amplia el format i s’aposta per unes seccions fixes.
  • de març de 2004 a desembre de 2008: El 5 de març de 2004 s’estrena un butlletí municipal completament renovat. D’una publicació en format revista, de 8 pàgines, es va passar al format diari, amb 24. En aquesta etapa es canvia el color del fons del blau pel verd.
  • de desembre de 2008 a l’actualitat: El 5 de desembre de 2008, amb l’edició número 391, coincidint amb els 20 anys del naixement de la capçalera, l’Informatiu experimenta una nova transformació i es presenta el model que perdura fins al dia d’avui. S’introdueixen noves seccions La Ciutat, Editorial, Convocatòries, Veus Anònimes i la Imatge de la Quinzena i es torna a recuperar el color blau com a color de fons i s’augmenten el nombre les pàgines, de 24 passa a tenir-ne 32 pàgines.

Avaluació, tria i eliminació: Conservació permanent.

ÀREA DE CONDICIONS D’ACCÉS

Condicions d’accés: lliure.
Condicions de reproducció: lliure.
Llengües i escriptures dels documents: castellà, català.

ÀREA DE CONTROL DE LA DESCRIPCIÓ

Autoria i data(es):  Karen Munté van EnkhuizenArxiu municipal de Santa Perpètua de Mogoda, novembre de 2018
Regles o convencions: AAVV. Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

No Comments

Post A Comment