Cartell commemoratiu del dia internacional de la Dona de l’any 1987. (Document del mes. Març de 2017)

Cartell commemoratiu del dia internacional de la Dona de l’any 1987 i del 10è aniversari de la creació del Grup de Dones de Santa Perpètua.

 

ÀREA D’IDENTIFICACIÓ

Codi de referència:   CAT AMSPM 10/05/id.141
Fons:                                Asociación de amas de casa Montserrat / Grup de Dones de Santa Perpètua.
Nivell de descripció: Unitat documental simple
Títol:                               8 de març de 1987 Dia internacional de la Dona : 10è. aniversari Grup de Dones de Santa Perpètua.
Data(es):                       1987
Volum i suport:          35×25 cm, paper.

Enllaç al documentCartell del Grup de dones de Santa Perpètua. Dia Internacional de les dones. 1987

Més informació: Document del mes de març de 2017.

ÀREA DE CONTEXT

El 1977, en plena etapa de transició democràtica, es constitueix a Santa Perpètua una associació  de mestresses de casa preocupades pels greus problemes que patia el conjunt de la societat i especialment el col·lectiu de Dones. Les sòcies fundadores són: Agustina Silgado, Francisca Torres, Rosa Rovira, Mª Dolors Galán, Verònica Benito i Ana Porras.

La seva primera seu va ser al Bloc 63-D 2º2ª del Polígon Residencial Comillas, avui Can Folguera, i posteriorment al  pis pilot de Can Folguera fins que va ser enderrocat.

Les seves inquietuds es posen de manifest, poc temps desprès de la seva fundació, en una instància a l’Ajuntament el gener de 1980, on demanen solucions pel problema sanitari de la població en general i particularment per l’atenció a la dona i també sobre la necessitat d’escolarització de la població de 1 a 3 anys.

Desenvolupen una intensa activitat durant els primers deu anys d’existència, exemple d’això en són: els fulls informatius que es repartien sobre els actes, cursos, xerrades o col·loquis que es celebraven; i la publicació de la revista  Dones. Portaveu del Grup de Dones de Sta. Perpètua.

ÀREA DE CONTINGUT I ESTRUCTURA

Abast i contingut:

Cartell commemoratiu del dia internacional de la Dona de l’any 1987 i del 10è aniversari de la creació del Grup de Dones de Santa Perpètua.

A més del cartell es varen editar uns díptics amb la informació en català i castellà. Per commemorar els 10 anys es va fer un sopar a la Granja Soldevila (13/03/1987) i a l’endemà es va representar l’obra teatral “Señoras, putas y ciradas” de Dario Fo a càrrec del grup Claro de Luna a l’escola Santa Perpètua.

Avaluació, tria i eliminació: Conservació permanent.

ÀREA DE CONDICIONS D’ACCÉS

Condicions d’accés:  lliure.
Condicions de reproducció:. lliure
Llengües  i escriptures dels documents: català / castellà
Característiques físiques i requeriments tècnics es troba en un  bon estat de conservació.
 

ÀREA DE DOCUMENTACIÓ RELACIONADA

Bibliografia:

Díez Jiménez, Maribel; Rius Vernet, Núria; Rovira Punsola, Rosa;. Treballs de dones: mes enllà de l’oficialitat. Santa Perpètua de Mogoda 1900-1970. II Beca de recerca 2003-2005. Santa Perpètua de Mogoda. Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, 2005.

ÀREA DE CONTROL DE LA DESCRIPCIÓ

Autoria i data(es):  Karen Munté van Enkhuizen, Arxiu municipal de Santa Perpètua de Mogoda, març  de 2017
Regles o convencions: AAVV. Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.