#Arxivemlacovid19SPM #cuidemnosSPM

L’Arxiu Municipal de Santa Perpètua de Mogoda se suma a les iniciatives que s’estan duent a terme arreu del territori per tal de documentar i preservar evidències sobre els moments que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

L’objectiu és documentar la realitat que estem vivint i fer-ho amb la documentació que produïm com a societat, documents que siguin testimoni i que il·lustrin aquesta situació excepcional en la història i de com ho afronten els perpetuencs i perpetuenques.

Des de fotografies, vídeos o documents textuals que expliquin l’experiència en primera o tercera persona, fins a dibuixos de nens i nenes que lluiten contra la pandèmia des de casa.

De la solidaritat entre la ciutadania per tal de fer front a la pandèmia, imatges que mostrin com s’organitzen les xarxes ciutadanes d’ajuda als necessitats, imatge i vídeos dels carrers buits, cartells de comerços i botigues explicant el tancament, fotografies dels balcons, de persones cosint mascaretes, de les mostres de solidaritat amb el personal sanitari, els cossos de seguretat o els serveis municipals i de qualsevol altra idea que qualsevol veí o veïna hagi tingut per superar o fer més agradable el confinament.

Com pots fer arribar els documents a l’Arxiu?

1) CONTEXTUALITZA LES TEVES FOTOS I GRAVACIONS

Els dispositius des d’on has fet les teves imatges i vídeos digitals generen de forma automàtica informació o metadades sobre l’hora, el dia i el format en què s’han creat. Però, si volem comptar amb informació de qualitat i contrastable, es necessiten altres dades de context.Especifica els següents quatre camps:

-autor (nom de la persona jurídica o física),

autor Josep Cano

-ubicació (carrer, zona aproximada),
-títol (acció que es recull, de la forma més breu possible),
-accés i difusió: (indica que cedeixes el dret a reproduir-lo i consultar-lo).

Pots adjuntar les fotografies, vídeos i qualsevol altre testimoni o document al correu electrònic amb què enviïs la documentació o mitjançant serveis gratuïts d’intercanvi de fitxers com wetransfer en cas que tinguin un pes important.

Pren-te el temps que necessitis. Per preservar la informació no cal rapidesa, sinó rigor.

2) CEDEIX ELS TESTIMONIS A L’ARXIU

Pots fer-ho presencialment, quan el confinament hagi acabat, portant les fotos o els vídeos en un pendrive o altre dispositiu. El personal de l’arxiu t’atendrà i en deixarà constància.

Pots fer-ho a través d’Internet, enviant les imatges en forma d’adjunt al correu: arxiu@staperpetua.cat (recorda d’afegir els quatre camps d’informació de context: autor, ubicació, títol i accés i difusió)

Si tens qualsevol dubte, pots adreçar-te a: arxiu@staperpetua.cat

 

Què farem amb els documents, vídeos, imatges, fotografies, etc.?

Hem creat una col·lecció específica (14/09 #Arxivemlacovid19SPM) aquesta col·lecció estarà conformada únicament per tots els documents (fotografies, dibuixos, vídeos, etc.) que aportin i cedeixen els perpetuencs i perpetuenques o qualsevol altra persona sempre i quan facin referència a l’àmbit territorial de Santa Perpètua de Mogoda i siguin testimoni d’aquest moment històric excepcional que estem vivint.

Els arxius sempre hem estat al servei de la societat per preservar el patrimoni documental del passat, però també podem construir conjuntament el patrimoni documental del futur.

Participa en la preservació de les evidències sobre els efectes socials de la COVID19 cedint a l’arxiu els testimonis més rellevants de la teva experiència.

Entre tots i totes escriurem la història de Santa Perpètua de Mogoda.

#cuidemnosSPM
#Arxivemlacovid19SPM
#Arxivemlacovid19
#joemquedoacasa

No Comments

Post A Comment