Contracte de compte en participació entre Amalio Vieco Vara i Emilio Bartrolí Argelich ( document del mes de juny de 2017)

Contracte de compte en participació entre Amalio Vieco Vara i Emilio Bartrolí Argelich

ÀREA D’IDENTIFICACIÓ

Codi de referència:        CAT/ AMSPM/ 11/04/01.01/1932

Fons:                                    Amalio Vieco Vara

Nivell de descripció:     Unitat documental simple

Títol:                                    Contracte de compte en participació entre Amalio Vieco Vara i Emilio Bartrolí Argelich

Data(es):                            5 d’octubre de 1932

Volum i suport:               dos folis a doble cara, paper.

ÀREA DE CONTINGUT I ESTRUCTURA

Abast i contingut.

El document que es presenta fa referència a una de les empreses tèxtils que van estar funcionant al Vapor. A l’any 1929 l’empresari Pere Solà va tancar les portes de la seva indústria tèxtil ubicada al Vapor. La fàbrica restà desocupada fins el 1932, quan s’instal·la la societat Vieco-Bartrolí.

El document que es presenta és precisament el contracte de constitució de l’empresa entre Amalio Vieco Vara i Emilio Bartrolí Argelich per a l’establiment d’un negoci de fabricació i compra-venda de teixits de tota mena en forma de compte en participació.

A les condicions del contracte s’estipula que es farà mitjançant l’arrendament de 16 telars per a cotó i quatre per a seda, el propietari del quals és Juan Maymó. Així mateix al contracte s’estipula que el capital inicial és de 100.000 pessetes aportats al 50% per ambdós constituents de l’empresa: Amalio Vieco i Emilio Bartrolí.

La firma i representació de l’empresa la portarà en Amalio Vieco i l’administació de l’empresa l’Emilio Bartrolí.

Al contracte s’estipulen altres clàusules referents a la gestió de l’empresa i els drets i obligacions d’ambdós empresaris.

Algunes fonts indiquen que Jacint Altayó Pous formava part de la societat Vieco –Barttrolí, si bé no apareix en el contracte de constitució de l’empresa de l’any 1932.

A la darrera pàgina del contracte, hi ha una esmena del contracte afegida el 6 de novembre del mateix any en què s’acorda deixar en suspens la compra-venda de teixit com a objecte de negoci fins a nou acord.

Avaluació i tria documental:

Conservació permanent.

Podeu trobar més informació a la web municipal a l’apartat de l’Arxiu municipal – Arxiu digital/Document del mes.

ÀREA DE CONDICIONS D’ACCÉS

Condicions de reproducció: lliure.

Règim d’accés: lliure.

ÀREA DE DOCUMENTACIÓ RELACIONADA

Bibliografia:

  • Ricart, Joan (coordinador); Díez, Maribel; Vilàs, Ernesto; Aymerich, Lídia; Morral, Joan;. El que sabem del segle XX. Història de Santa Perpètua de Mogoda (1900-1979). Volum 1 i 2. Santa Perpètua de Mogoda. Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, 1999.
  • CARBÓ, Montserrat. L’Abans. Santa Perpètua de Mogoda. Recull gràfic (1898-1965). Santa Perpètua de Mogoda. Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i Efadós Editorial, 2004, pp.. 386-388.

ÀREA DE CONTROL DE LA DESCRIPCIÓ

Autoria i data(es):  Karen Munté. Arxiu municipal de Santa Perpètua de Mogoda, maig de 2017.

Regles o convencions: AAVV. Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.