Fons del Grup de Dones de Santa Perpètua de Mogoda, disponible online

El fons del Grup de Dones de Santa Perpètua de Mogoda fou donat a l’Arxiu municipal per Agustina Silgado que fou la presidenta de l’associació.

El 1977, en plena etapa de transició democràtica, es constitueix a Santa Perpètua de Mogoda una associació de mestresses de casa preocupades pels greus problemes que patia el conjunt de la societat i especialment el col·lectiu de Dones.

L’acta fundacional és de 2 de gener de 1978  i les sòcies fundadores van ser: Agustina Silgado, Francisca Torres, Rosa Rovira, Maria Dolores Galán, Verónica Benito i Ana Porras. Posteriorment, a l’assemblea general de 21 de gener de 1978,surt escollida la junta Directiva de l’Associació formada per Agustina Silgado Galán, Francisca Torres,  Mª Dolors Galán Corraliza,  Gloria Simón, Rosa Rovira, Dolores Pérez de Lucia, Maria José Fernández, Verònica Benito, Dolores Silgado i Evangelina Ygoreto.

Els fins que es proposava l’entitat (recollits en els estatus) , que es posaven de manifest el 5 de maig de 1977, en la sol·licitud d’inscripció en el Registro Provincial de Asociaciones eren els següents:

  • Canalizar las aspiraciones i criterio de les ames de casa asociadas.
  • Procurar por todos los medios legales la promoción de las amas de casa…
  • Ser porta voz de los problemas económicos de los asociados, en relación al consumo y abastecimiento de artículos de 1ra. necesidad…
  • Promover la creación de servicios de asistencia social….
  • Cooperar con las instituciones educativas,…
  • Cooperar con los organismos pertinentes a efectos de conseguir mejoras generales para el pueblo…
  • Colaborar con las autoridades locales y Provinciales respecto a la resolución de los temas y fines antes mencionados.

El nom inicial de l’Associació va ser “Asociación de Amas de Casa Montserrat”, però poc desprès, al març de 1980, canvien de nom per Grup de Dones Santa Perpètua.

Desenvolupen una intensa activitat durant els primers deu anys d’existència aconseguint a nivell municipal algunes millores com la creació de l’escola bressol municipal i el centre de planificació familiar.

Podeu consultar íntegrament el fons a l’apartat Fons i Col·leccions o al següent enllaç: Grups de Dones de Santa Perpètua

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.